Kaughaldus ja kaugtöö - IT hoiab kokku kütust

Nonii. Täna hommikul tööle vändates märkasin, et Statoilis maksab diisel 19,8 kr/l. Ennustage kommentaarides, et millal diisel ja bensiin 20 kr/l piiri ületavad! Ning kas 30 kr/l piir ületatakse enne aastat 2010?

MicroLink (minu tööandja) on üks väheseid Eesti arvutite haldust pakkuvaid firmasid kes on süstemaatiliselt võtnud ette kaughalduse juurutamise meie klientide arvutite haldamisel. Me ei ole veel selle projektiga lõpuni jõudnud, aga esimesed märgid on väga positiivsed. Väga mitukümmed protsenti meile tulevatest arvuti probleemidest on lahendatavad kaugtöö korras. Kõik võidavad! Hoiame kokku:
- Spetsialistide ja kliendi aega.
- Bensiin
- Raha
Ning teenus on ka mugavam.
Siin ka selleteemaline blogi postitus Zdnet-s.

Teine teema, mis kindlasti lähiaastatel populaarsust võidab on kaugtöö. Mõelge milline kokkuhoid oleks see kui kõik kontorirotid töötaksid 1 või 2 päeva nädalas kodust. Meil oleks:
- 1/5 vähem ummikuid
- Rohkem aega mõistlikuks tegevuseks autoga ummikus istumise asemel.
- Rohkem raha, mida me ei pea bensiini ja auto peale kulutama.
- Võib-olla isegi saaks 1/5 võrra väiksema kontoriga hakkama?
Tehnilised lahendused selleks on kõik täna olemas: Sülearvutid, kiired kodused võrguühendused, Skype videokonverents, VPN, kaugelt ligipääsetavad infosüsteemid. Kaugtöö puhul on ainsaks suureks takistuseks tiimitöö keerukam organiseerimine. Kaugtöötavaks organisatsiooniks peab ümber harjuma nii inimeste kui organisatsiooni osas, aga minu kogemus näitab, et kaugtöö vorm 1 päev kodus ja 4 tööl on teostatav.

Comments

  1. "Who knew managed services could be hazardous to your health? While the study doesn't specify anything about workers monitoring customer systems remotely, come on, you've got to admit that keeping an eye on a customer's systems from miles away by staring at computer screens surely produces far less sweat than even the minimal amount of walking to and from the truck a technician drives to a customer site for troubleshooting."
    http://blog.channelinsider.com/content001/channel_chatter/it_workers_weigh_in_on_health_habits.html

    ReplyDelete
  2. To answer the comment: It is always possible to ride a bike or take a bus to work for in Tallinn. Or even if it is possible to work from home you get about 1 hour extra time from commuting which you can spend on hiking or riding a bike or skiing or rollerskating. So it is up to the IT worker himself to live a healthy life and lose the extra kilograms. My personal choice is taking the bike to work. In my experience it is possible to come to work by bike from March to November and it takes me about two weeks to lose the "winter kilograms".

    ReplyDelete
  3. Sun Microsystems on kaugtöö vallas ilmselt maailma üks esirindlasi. Siin väike statistika sellest kui palju nad on suutnud kokku hoida läbi kodutöö: http://www.sun.com/aboutsun/workplace/eco/res.jsp

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Misconceptions regarding electric cars

2022 - The year of breakthrough of hybrid and remote work. The massive impact this will bring

How to move to Estonia Guide (for ICT consultants, specialists....but for others also)