Aeg muutusteks

Üks huvitav Idioodi definitsioon kõlab järgmiselt: "Idioot on see kes loodab homme paremaid tulemusi kui täna tehes täna samu asju mida eile." Huvitaval kombel on Eesti majanduses viimastel aastatel ka idiootide ootused täitunud. :-) Tehes täpselt samamoodi kinnisvara, ehituse, kaubanduse, restorani äri aastast aastasse on läinud tulemused pea iseenesest järjest paremaks ja paremaks. Seda nii ettevõtte kui ka inimese tasemel. Ainsaks probleemiks on olnud ehk hindade või palga tõstmise vajaduse põhjendamine.

Nonii, nüüd selline lähenemine enam ei toimi. Majanduskasv on sisuliselt negatiivne ja kütuste hinna tõusu mõju pole meieni veel õieti jõudnudki. Nii, et nüüd võib juhtuda isegi vastupidi: tehes täna samu tegevusi nagu eile saame me homme hoopiski halvemaid tulemusi kui täna.

Mida ette võtta? Eks tuleb väljuda mugavustsoonist. Tuleb hakata tegema mõistlikumaid tegevusi ja kasutama mõistlikumaid töömeetodeid. IT-d näiteks. :-) Nüüd on ka rohkem aega mõelda automatiseerimisele, uutele teenustele, uutele ärimudelitele, oma töötajate motiveerimisele ja nende arendamisele.

Jõudu selles uues ja huvitavas ajastus! Kui mõni IT alane idee on sinu arust ärategemist väärt, siis ML-i inkubaator aitab.

Comments

Popular posts from this blog

Misconceptions regarding electric cars

2022 - The year of breakthrough of hybrid and remote work. The massive impact this will bring

How to move to Estonia Guide (for ICT consultants, specialists....but for others also)