Ferrari või Maserati ehk heast tööjõust

Ilmselt kõik Eesti juhid teavad - häid spetsialiste on väga raske leida. Näiteks meil MicroLinkis laekub spetsialisti konkurssidele (http://www.microlink.ee/index.php?id=1485) mõningatel juhtudel kõigest üks kaks CV-d. Samas lihtsamatele töödele laekub alati kümneid kandidaate. Nii imelik kui see ka ei tundu - mida rutiinsem, üksluisem ja väiksema tasuga töö, seda rohkem kandidaate. Peaks ju teisiti olema? :-)

Miks siis ei taheta õppida insenerideks? Kas tõesti matemaatika ja füüsika tunduvad nii keerulised? Ma ei usu! Ma arvan, et suur osa on siin ka meie tsunfti imago populariseerimises.

Dotcom buumi ajal lõid Soomes kõvasti ajakirjanduslikult tolmu üles ühe dotcom firma juhid, kes endale peale esimest riskikapitali investeeringut Ferrarid ostsid. OK, nad küll pidid need varsti maha müüma ja läksid vist lõpuks ka pankrotti, aga iga koolilaps nägi "Õpin IT-d, teenin Ferrari!". Arvan, et kui Kroonikas ilmuks pildi-artikkel Hispaanias puhkavast ja kiiret autot omavast IT spetsialistist kes ütleks, et "näete poisid õppisin Inseneriks ja nüüd olen siin", siis TTÜ-sse sisseastumise konkursid läheks kraadi võrra popimaks.

Kas leiame sellise ikoon kõvemate IT spetsialistide hulgast? Minul kahjuks maailmavaade sportautot osta ei luba..... nojah, raha ka ei oleks. :-)

Comments

Popular posts from this blog

Misconceptions regarding electric cars

2022 - The year of breakthrough of hybrid and remote work. The massive impact this will bring

How to move to Estonia Guide (for ICT consultants, specialists....but for others also)