EU toetab tehnoloogia arengut vähendamaks CO2 emissioone

EU toetab tehnoloogia arengut vähendamaks CO2 emissioone...oma oluline roll on selles ka IT-l. IT peaks Euroopa Komisjoni arvates olema eestvedaja ja eeskuju näitaja vähendades esimesena enda energiatarvet. Näiteks kasutades säästlikumaid arvuteid. Teise sammuna nähakse IT rolli aitamaks teistel elualadel energiat säästa.
Pikem uudis siin.

Kindlasti on tõusvad energiahinnad IT tööstuse jaoks võimalus ja väljakutse. Serverite ja toiteplokkide ning serveriruumide jahutussüsteemide ja UPS-de osas on võimalused kokkuhoiuks ja energia taaskasutuseks väga suured. Täna kulutame oma serveriruumides kõigepealt 4-12kW energiat per seadmekapp serverite toiteks (mis läheb pea täielikult õhu soojendamiseks). Teised 4-12kW kulutame seejärel serverite ja serveriruumi õhu jahutamiseks. Kogu see energia läheb täna enamikes serveriruumides "korstnasse" - välisõhu soojendamiseks.
Spa rajamine serveriruumi kõrvale pole tegelikult üldse paha mõte. Soe vesi oleks omast käest võtta ja serveriruumi jahutuse probleem ei oleks ka enam tehniliselt keeruline.

Lisaks saab tänu IT-le teha tööd efektiivsemalt, vähendada asjaamiseks reisimist, teha kaugtööd.... võimalusi on palju. Vaata siit kui palju maksab nafta täna.

P.S. Katsu enda läpaka toiteplokki. On kuum? Täielik raiskamine see vahelduvvoolu alalisvooluks konverteerimine selliselt eksju? :-) Kas keegi oskab sellisele raiskamisele lahenduse välja pakkuda?

Comments

Popular posts from this blog

Misconceptions regarding electric cars

How to move to Estonia Guide (for ICT consultants, specialists....but for others also)

Last mile delivery revolution in Estonia