Tööd! IT juhtidele ja IT järelevaatajatele


Eesti IT teenuste turg on vaikselt aga kindlalt liikumas suunas kus IT juhti ennast ettevõtted enam tingimata oma palgale ei võta vaid eelistavad seda tööd osta teenusena. Sellel on mitmeid põhjuseid:

- Paljude ettevõtete jaoks ei ole IT põhiäri osa ja tegemist on nii öelda tarbekaubaga.

- Mitte IT inimesed ehk ettevõtete ärilised otsustajad mõistavad IT-d järjest paremini ning nad ei vaja vahemehena enda ja teenusepakkuja või tarkvara arendaja vahele eraldi IT juhti.

- Üldiste äritrendide populaarsuse pendel on seoses Masuga jälle sellel pool kus prioriteetideks on kulude kokkuhoid, standardiseeritus, outsourcing ja tsentraliseerimine. Seda siis vastupidiselt buumi ajale kus prioriteetideks on kiire kasv ja paindlikkus.

IT juhi teenuse majanduslik efekt tugineb järgmistel nüanssidel:

- IT juht asub samas majas spetsialistidega mis võimaldab kiiret ja efektiivset konsultatsiooni tehnilistes küsimustes.

- Üks IT juht võib hallata mitut (üldiselt kuni kolme või nelja) klienti. Tänu sellele on tal võimalik teha osasid töid kohe mitme firma jaoks. Näiteks ei pea ju erinevatel ettevõtetel olema erinevad kontoritöökoha profiilid.

- IT juhi enda jaoks on töötamine teenusepakkuja juures palju huvitavam, sest võimaldab tegeleda mitmekesiste ülesannetega mitte ühtede ja samade süsteemidega. (NB! Kui soovid kandideerida MicroLinki IT juhiks, siis
kirjuta mulle.

Tänu sellele, et IT juhtimise teenus kasvatab populaarsust tekib IT teenuste turul uus vajadus! Nimelt on ettevõttel kellel endal IT juhti ei ole kasulik vähemalt 1 kord aastas oma IT teenused üle vaadata. Selleks on kasulik kasutada IT konsultante nii öelda järelevaataja rollis. Seda teenust juba mõned konsultandid pakuvad, aga oodata on ka siin vaikset aga kindlat turu kasvu. Jõudu kõigile IT konsultantidele!

Comments

  1. Siin tuleb muidugi selgelt eristada seda, et kes kus töötab. Olukord, kus IT juht ja IT teenused on samast firmast sisse ostetud, pole tihti jätkusuutlik firma jaoks. Kaob selge kontroll ja järelevalve teenuse vastavuse üle ning sõltumatus teenusepakkujat vajadusel vahetada.

    ReplyDelete
  2. Mulle see blogi meeldib aga järjepidevalt jõuan mõtteni, et blogi sisu on reaalsusest keskmiselt 6-12 kuud maas. Aga võibolla ma ise olen hoopis ees :-)

    ReplyDelete
  3. See on hea kui blogi meeldib. :-)

    IT juhi ja IT teenuse ostmine samast firmast. Näiteks MicroLinkist on täitsa võimalik, aga tõesti on sellisel juhul soovitav võtta teenusele nii öelda järelvalve kelleltki sõltumatult. Näiteks teha kord aastas teenuste ülevaatus ja lasta hinnata kas kõik hinnad ja teenuse sisu on ikka mõistlikud. Kui tuua siin paralleel ehitusega, siis on võimalik osta projekteerimine, ehitus ja arhitektuur ühest firmast, aga järelvalve teisest.

    Paljudel juhtudel on IT juhi teenus ja järelvalve ikkagi kokkuvõttes tunduvalt soodsam kui oma IT juhi palkamine.

    ReplyDelete
  4. IT juhi uus roll on huvitav ideena kuid IT juhti täna juhatuse tasemel Eestis veel ei oodata. Selle põhjuseks on inimeste võimekus (alfa tüübid juhatuses, IT meeskond enamasti beeta tüübid), teiseks pole juhatused enamasti piisavalt teadlikud ja see tähendab et keel milles räägitakse, on erinev. Ei midagi ületamatut - inimsuhted ja koolitus. Kuid lisaks tahtmine. Kas soovitakse ikka otsustamist kellegiga jagada.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Misconceptions regarding electric cars

2022 - The year of breakthrough of hybrid and remote work. The massive impact this will bring

How to move to Estonia Guide (for ICT consultants, specialists....but for others also)