Kas Eesti Ekspress + iPAD 350 kr/k oleks ahvatlev pakett?

Lisaks Eesti Ekspressile teatas täna ka Rupert Murdoch, et hakkab iPad-i platvormil e-ajalehte pakkuma. Seega võib olla peaaegu kindel, et iPad-il olev e-ajakirjandus saab olema üks arenev valdkond.

Kui vaadata iPhone edu, siis kindlasti on olnud selles suur osa sellel, et mobiilside operaatorid on sponsoreerinud iPhone seadmeid ehk pakkunud neid oma pakettides sisuliselt järelmaksuga. Eks meile ju tundub, et 10 000 kr kohe välja maksta on raskem kui maksta näiteks kohe 3200 kr ja siis kahe aasta jooksul 500 kr/k (ehk kokku siis 15 200 kr). Lisaks iPhone edu tagamisele oli see finantsiliselt mahukas järelmaksu pakkumine tõenäoliselt üks peamisi põhjuseid miks operaatoritel õnnestus saada Apple loobuma oma plaanist teha SIM kaardita iPhone 5.

Kohe-kohe on käivitumas võimas iPad-de tehas mis lisab tänasele tootmisvõimsusele 18 miljonilt aastas veel 40 miljonit ning kellelegi tuleb need seadmed ka maha müüa. Kui siia kõrvale lisada arenev iPad-de e-ajakirjandus siis kas poleks mitte loogiline kui meediaettevõtted võtaksid mobiilside operaatorite rolli ja hakkaksid pakkuma kuutasulist paketti mis sisaldaks nii ajalehte kui iPad-i? Kas pakkumine "Kõigest 300 kr/k eest iPad+Eesti Ekspress" kõlaks ahvatlevalt?

Eks muidugi siinkohal tuleb märkida, et erinevalt mobiilside operaatoritest ei ole meediaettevõtetel väga suuri finantsvõimalusi sellist järelmaksu pakkuda (ehk raha), aga äkki siis tasub kõigil kolmel osapoolel (Apple, meedia, telekom) oma jõud ühendada?

Comments

Popular posts from this blog

Misconceptions regarding electric cars

2022 - The year of breakthrough of hybrid and remote work. The massive impact this will bring

How to move to Estonia Guide (for ICT consultants, specialists....but for others also)