Spetsialistide kasutamine

Mõni aeg tagasi kirjutasin postituse sellest, et Eesti edu võti ei pea olema ainuüksi kõvades tehnika spetsialistides vaid väga head võimalused on ka majandusinimestel ja äri juhtidel keda meie ülikoolidest väljub kordades rohkem kui insenere: Nokia asemel hoopis....

Selleks, et arendada mõttekäiku, et tehnika teadmisi ja töid saab sisse osta siin mõned lingid keskkondadele kus IT ja ka muid tehnilisi töid saab osta ja müüa e-consultancy blogist: Five outsourcing websites

Kui alustada oma e-äri, siis on umbes aastase katsetamise ja erinevate tegijate proovimisega võimalik luua endale kõvade ja mitte väga kallite tegijate võrgustik. Tänu millele saab ükskõik millise IT projekti ära tehtud. Võtmeressurssid, mis peavad endal olema, on projektijuht, üldiselt tehnikast aru saav spetsialist, müügijuht. Neid rolle võib täita ka üks inimene.

Jutu mõte on, et teenuse käivitamisel ei pea kõike ise tegema ja ise omama. Uue äri käivitamisel on töötajate palkamine eriti suur risk. MicroLinki inkubaatori eeskujuks olev YCombinator soovitab igal juhul maksimaalselt vältida töötajate palkamist startup-i. Loe Paul Grahami esseed siit.

Comments

  1. Kas see viide Pauli artiklile on ikka õige viide? Startupi jaoks inimeste "mittepalkamisest" räägib ta oluliselt rohkem siin.

    ReplyDelete
  2. See on ilmselt õigem link. Ma vaatasin pealkirja järgi, aga jah sisu järgi kirjutab ta rohkem siin inimeste palkamise majanduslikust ohtlikkusest.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Misconceptions regarding electric cars

2022 - The year of breakthrough of hybrid and remote work. The massive impact this will bring

How to move to Estonia Guide (for ICT consultants, specialists....but for others also)