OpenCoffee - alustavate tehnoloogiaäride kohtumispaik


OpenCoffee Eesti on lahe üritus kus saavad kokku Eesti alustavaid tehnoloogiaärisid vedavad ja neid toetavad inimesed. Algne OpenCoffee idee kuulub inglasele Saul Kleinile kes korraldas esimese OpenCoffee neljapäeval 01.03.2007. Sealt edasi on ürituse idee levinud kulutulena üle maailma ja tänaseks töötab üle maailma juba 83 Opencoffee klubi. Täpsemalt loe: www.opencoffee.org.

Eesti OpenCoffee üritused on senini toimunud Scotland Yard-i pubis kord kuus. Osalemine on tasuta! :-) (Ainult enda hommikusöögi eest tuleb ise maksta.) Kõik uuendusliku mõttelaadiga inimesed on oodatud, registreerida ega midagi ei ole vaja tuleb lihtsalt kohale tulla. Ürituse põhiline eestvedaja on Jüri Kaljundi. Suured tänud Jürile selle ürituse maaletoomise eest! Viimase poole aasta jooksul on igal üritusel olnud ka keegi meie inkubaatori tiimist. Peamiselt siis Rauno, Tõnis või mina.
Üritustel on keskmiselt käinud 10-20 inimest. Osad meist juba mitmendat korda. Väga huvitav on iga kord olnud! Samuti on Eesti OpenCoffeel oma Facebook-i grupp kus on tänaseks 152 liiget.

NB! OpenCoffee üritustel pole kunagi mingit probleemi suhtlemisega! Ausalt tunnistan, et ma alguses imestasin, et kuidas niimoodi täitsa võhivõõrad inimesed ja hakkame lambist omavahel rääkima. Aga pole probleemi! Tullakse kokku, kedagi nurka ei jäeta, räägitakse vabalt innovatsioonist, oma tööst, oma startup-st ja muudest maailma teemadest. Mingit piinlikkust ega kuskil nurgas vaikselt istumist ei ole, pigem vastupidi, kõik tahavad oma asjadest rääkida. Kusjuures ilma õlleta! :-) (Üritus on hommikul kell 09:00-11:00.)

Ma ei tea kuidas teistel, aga minul isiklikult on õnnestunud üritusel kohata ka paljusid varasemaid kooli, ülikooli kaaslasi või lihtsalt tuttava-tuttavaid. Väga lahe on vanu tuttavaid nägusid näha ja avastada, et nad millegi uue ja väga põnevaga tegelevad.

Nii, et tule ka! Järgmise ürituse kohta info Facebook-i grupis: http://www.facebook.com/group.php?gid=6854479626

www.opencoffee.org on väga hea koht rahvusvaheliste kontaktide leidmiseks, samuti leiab sealt palju huvitavaid materjale sellest mida mujal innovatsiooni ja e-äride inkubatsiooni osas tehakse. Näiteks mina leidsin Y Combinatori ettevõtmise lehe. Ycombinatori ja MicroLinki inkubaator on väga sarnased ettevõtmised ja nende eestvedaja Paul Graham on oma pikast kogemusest kirjutanud väga palju kasulikke nõuandeid Startup-de tegemisel.

Comments

  1. Tegelikult ikka päris nii ei ole. OpenCoffee nime all võis Pul ju seda ideed 2007 alustada, kuid sisuliselt samasugused üritused toimusid Eestis (ja ilmselt ka mujal) juba 2000-2001 aastal. Kogunemised toimusid Bonny and Clydes.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Misconceptions regarding electric cars

2022 - The year of breakthrough of hybrid and remote work. The massive impact this will bring

How to move to Estonia Guide (for ICT consultants, specialists....but for others also)