ELIKO ja tehnoloogia arenduskeskuste programm


Meie inkubaatori tiimil oli eile au kohtuda Hannes Plintega ja arutada võimalikke koostöövõimalusi ELIKO kompetentsikeskusega.

Nimi ELIKO tuleb sõnadest Elektroonika, info- ja kommunikatsioonitehnoloogia. Tegemist on EAS-i poolt tehnoloogia arenduskeskuste programmi raames rahastatava kompetentsikeskusega.

Lühidalt: ELIKO raames on võimalik teadlastel ja spetsialistidel teha uuringuprojekte. Projektid mida tehakse on oma teaduslikult tasemelt "natuke enne toote tegemist". Uuritakse ja töötatakse välja tehnoloogiaid mis on vajalikud teenuste ja toodete tegemiseks, aga millest endast on veel toode vaja välja arendada.

Projektidel peab olema 1 osa omafinantseeringut, millele on võimalik lisaks saada 2 osa EAS-i ehk EU finantseeringut.

Edukaid projekte on ELIKO raames tänaseks väga mitmeid tehtud. Samuti on saadud mitmeid patente. Suureks väljakutseks on senini aga uuringu tulemuste toodeteks ja teenusteks tegemine. Nii, et võib-olla meie Nokia ei seisa niivõrd väheste haritud tehnoloogide taga kuivõrd ärimeeste mõtteviisi ja kätte võtmise taga? Siin selle kohta varasem postitus - Eesti Nokia asemel....

NB! Praegu on viimane aeg uute Tehnoloogia arenduskeskuste taotluste tegemiseks! Ettevõtjad, kellel selle vastu huvi, siis lugege lähemalt EAS-i lehelt siit.

Comments

Popular posts from this blog

Misconceptions regarding electric cars

2022 - The year of breakthrough of hybrid and remote work. The massive impact this will bring

How to move to Estonia Guide (for ICT consultants, specialists....but for others also)