Lihtne teenimisvõimalus veebi ajakirjandusele

Igapäevane tegelemine uute äri-ideedega paneb maailma teise pilguga vaatama ja igalt poolt huvitavaid teenuse ideid otsima.


Siin üks mõte veebiajakirjadele - Delfile, Päevalehele, Postimehele, Ekspressile ja teistele.

Idee: Pakkuda ettevõtetele võimalus piirata nende võrgust töö ajal uudiste kommenteerimine.

Mis läheb paremaks: Juhul kui sa just ei tegele SEO või internetiturundusega on töö ajal uudiste kommenteerimine sisuliselt tööluus. Kui uudiste lugemine ise on enamal juhul arendav ja paljude ametite puhul ka vajalik, siis kommenteerimine seda ei ole.

Kui ettevõte ise viljeleb karmi poliitikat ja keerab tulemüüris terve uudisteportaali kinni, siis sünnib sellest palju pahameelt ja kirumist suitsunurkades. Seetõttu ei ole see hea meetod ja võrdlemisi ohtlik töötajate motivatsiooni seisukohast. Seega kommenteerimise piiramine uudisteportaali enda poolt oleks hea kompromiss ning paljud tööandjad oleksid nõus sellise pehme meetodi kasutusele võtma. Sääst töö ajas oleks igatahes arvestatav.

Tehniline lahendus: Väga lihtne ja peaaegu tasuta. Enamasti on ettevõtte sisevõrk ja VPN võrk kaitstud tulemüüriga või on ettevõttel mingi kindel IP aadressite vahemik. Tuleb kommenteerimise nupu "submit" skripti algusesse lisada kontroll protseduur, mis vaatab mis aadressilt kommentaari tahetakse kirjutada ja kui see on keelatud (ja parajasti on töö aeg), siis kuvada kasutajale vealeht millel võib olla näiteks selle postituse juures olev pilt. Ma arvan, et sellise lahenduse käivitamine võtab portaali programmeerijalt koos testimisega maksimaalselt päev aega.

Seda milline IP aadress kellele kuulub saab kontrollida siit: RIPE andmebaasist.


Võimalikud lisateenused:
- Statistilise ülevaate andmine ettevõttele sellest kui palju tema võrgust kommentaare kirjutatakse ja uudiseid vaadatakse. Teenuse pakkumise alguses tasub selline statistika ise ära teha - top 100 kommentaaride lähtekohta võiks olla esimesed kellele pakkumine saata. :-)
- Mitte arendavate uudislehtede kinni keeramine firma võrgule töö ajal. Näiteks elu24 vms.
- Paketeerimine reklaamimüügiga. Näiteks, et reklaami andja saab enda võrgust kommenteerimise tasuta kinni keerata.

...või juba pakutakse sellist teenust? :-)

Comments

  1. Mina isiklikult enda töötajatele sellist piirangut ei seaks ega telliks. Kui töö saab tehtud ja inimesed tahavad mõnes asjas sõna sekks öelda, siis palun. Ma üritaks pigem selgitada, miks ma ise ei kommenteeri, kuid kellelegi takistusi küll tegema ei asuks.

    Mind huvitab tulemus mitte see, millal ja kus ta parajasti kommenteerib. Ma usaldan enda töötajaid ja leian, et vabadus enda aega ise planeerida tähendab rahulolevaid ja vastutustundlike töötajaid, kes mõistavad, et neid koheldakse kui täiskasvanuid mitte lapsi, kellel peab selgitama mida võib või ei või teha.

    Just my two cents!

    ReplyDelete
  2. Huvitav idee, kuid ma ei usu, et uudisteportaalid seda pakkuda sooviks.

    Suurem osa nende teenistusest tuleb ju ikkagi vaatamistest. Kommenteerimine aga lisab vähemalt kaks vaatamist juurde: 1)kommentaaride leht 2)kommentaar on postitatud leht.

    ReplyDelete
  3. Ma olen Jüri ja Olegiga täitsa nõus. Töötajaid tuleb usaldada ja ajalehed tahavad, et nende reklaame vaadataks. :-)

    Selline idee töötlemine on hea näide sellest, et äriideid ei tohi saladuses hoida vaid vastupidi neid tasub võimalikult laiale ringile kuulutada ja siis neid kohandada paremaks: Should you keep.....

    Saanud sellised kaks tagasisidet täiendaksin ideed. Esiteks, et reklaamid saaksid vaadatud, siis tuleb ka "Ei saa kommenteerida" lehele kõik reklaamid kuvada.
    Teiseks ja olulisemaks täienduseks oleks idee sihtturu määratlemine. Sihtturuks tuleb seada mitmesaja töötajaga asutused ja pakkumine suunata tippjuhtkonnale. Kui firma tipp- või finantsjuhile saata pakkumine: "Teie firmast kirjutati meie kommentaariumisse eelmisel kuul töö ajal 30-e A4 jagu teksti, milleks meie hinnangul kulus vähemalt 40 töötundi. Pakume teile kommentaariumi välja lülitamist hinnaga 1000 kr/k. Ehk 1000 krooni eest kuus saavutate ühe töönädala jagu kokkuhoidu." See oleks paljude jaoks pakkumine millest ei saa keelduda.

    Juhtimisest ka veel....arvan, et vahest on nii juhtide kui ka töötajate jaoks lihtsam kui ettevõttes tsentraalselt pannakse mingid reeglid paika ja hea kui nad on ka tehniliselt rakendatud. Näiteks, et kõik sisevõrgu arvutid on domeenis, läpakate kõvakettad krüpteeritud, Facebook/Rate/Orkut... on tööajal tulemüürist kinni jms.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Misconceptions regarding electric cars

2022 - The year of breakthrough of hybrid and remote work. The massive impact this will bring

How to move to Estonia Guide (for ICT consultants, specialists....but for others also)