Spinglo.com ehk kuidas loll ja tema raha teineteisest kiiresti lahutada

Alustuseks on pilveraal.ee blogi kontekstis oluline märkida, et Spinglo.com ja tema omanik Synkronice ei ole internetiäri, sotsiaalvõrgustik, pilveraal või netiteenus. Spinglo.com-i puhul on tegemist tavapärase püramiidskeemiga mis on lihtsalt valinud sotsiaalvõrgustiku kui popi ja noortepärase teema oma kontekstiks.

Kui tegemist oleks tõesti sotsiaalvõrgustiku teenusega, siis näiteks töötaks http://www.spinglo.com/ veebileht korralikult ja näiteks lingi "Info" alt avaneks ka reaalne tekst infoga.

Mind ajendas seda postitust kirjutama see, et hoolimata hoiatustest E24-s ja Internetmarketing.ee-s värvatakse Spinglo võrgustikku inimesi nüüd juba kaubanduskeskustes. Seda kas tegemist on ausa ettevõtmisega või lihtsameelsetelt raha ära korjamisega soovitan kontrollida läbi järgmiste hinnangute.

Hinda seda kuidas liigub raha ja mida selle eest saad. Jäta kogu vaht, lubadused ja keerulised terminid kõrvale. Spinglo puhul saab osta (näiteks 575 euro eest) aktsiaoptsioone. Raha liigub omanikele, maksjale jääb optsioon osta aktsiaid. Aktsiaoptsioon on sisuliselt väärtusetu paber kui tegemist ei ole reaalset äritegevust (loe käivet, kasumit) omava ettevõttega. Optsioonil on enamasti väärtus ainult vabalt kaubeldavate ehk börsiettevõtte aktsiatega.

Hinda raha liikumist Spinglo kingituste loosimise puhul. Näiteks siin uhkeldab keegi noormees, et ta teab kedagi kes tõi võrgustikku 30 sõpra ja sai iPod-i. Kui need sõbrad maksid kõik 575 eurot, siis võib öelda, et ta sai 17 250 euro eest iPod-i. Aaa...vabandust, väike täpsustus! Tegelikult ta iPod-i ikkagi ei saanud vaid talle helistati ja öeldi, et "varsti pannakse teele". Kõik kes on internetist midagi ostnud teavad, et nendel kahel  on kuristiku suurune vahe.

Kui ettevõttel on raudkindel äriplaan, siis kaasatakse kapitali kas investoritelt või börsilt. Mõtle kas sinul kui tulevasel investoril on kaubanduskeskuses paremad võimalused äriplaani hindamiseks kui professionaalsetel investoritel ja nende juristidel. Loomulikult mitte. Sellepärast sinult seal jõulustlemise keskel raha tahetaksegi. Päris investorid lihtsalt ei anna, sest tegemist on püramiidskeemiga.

Mitte ühegi investeerimisraundi puhul ei rakendata süsteemi kus esimesena investeerinu saab tasu selle pealt kui ta veel investoreid toob. Sellist süsteemi rakendatakse püramiidskeemide puhul.

See, et paljud inimesed (sh. võib-olla sinu tuttavad) on Spinglo õnge juba läinud ei tähenda, et tegemist ei oleks püramiidskeemiga. Lihtsalt tegijad on asja suuremalt ette võtnud. Jagavad lausa nänni jne. Ära lase karjainstinktil oma rahakotti puudutavaid otsuseid mõjutada.

Lõpuks:
"Tasuta juust on ainult hiirelõksus" - Vene vanasõna
"Loll ja tema raha lähevad kiiresti lahku" - Olari Taal
olen kindel, et 2011 lõpus saan kirjutada järgmise postituse, mille sisuks on "näete, ma ju ütlesin...." :-)

Comments

  1. Õige jutt ja asjakohane hoiatus, aga soovitaks MITTE panna oma lehele reaalselt töötavat linki spinglo suunal, kuna teatavasti saab veebisait endale suunatud linkidest otsimootorite abil kasu...

    ReplyDelete
  2. Kui midagi kirjutada siis peaks faktidega end kurssi viima. Ainuüksi järgnev selgitus näitab, et ärimudel on teile arusaamatu ja toimub lahmimine.
    Et võita iPod Nanot,seda siis läbi Spinglo,ei ole vaja maksta 575euri.Spingloga liitumine on tasuta ja auhindu saadakse selle eest kui palju sõpru sina Spinglosse kutsud,ikka kõik tasuta ja auhind saadakse kogunenud punktide eest.
    Seega on kogu teie kirjutis väärinfo jagamine.

    ReplyDelete
  3. Väga õige postitus! Kahju, et inimesed ikka veel aru ei saa, et tegu on täieliku õhu müümisega. Eelneva kommentaari parandused ei oma tähtsust. Pettus on pettus.

    ReplyDelete
  4. No jah...kirjutis on tõesti pealiskaudselt kirjutatud, lahmitud niisama klahve arvutil, nii palju kui mina nende kodulehelt infot sain siis see synkronice ja spinglo on erinevad teemad, spinglo on rohkem sellele sotsiaalvõrgustikule sarnane üritus, synkronice on rohkem siis nn turundusagentide värbamise süsteem kus tuleb tõesti maksta see euride hulk..aga anyway iga oinas ona oma saatuse sepp, kui pappi jätkub ja sellest nägu naerul mingisse ususekti liitutakse siis las minna.

    ReplyDelete
  5. Oi Märt ,kui Sina tõesti Spingloga liitumise eest 575 Euri maksid ja kõik Teised sinna tasuta saavad siis oled ise valede inimeste tasku raha toppinud.....
    siis pole vaja vahtu kokku kirjutada ja süüdlasi otsida. igaüks on oma õnne sepp...
    Kõik maailma asjad ei peagi igaühele sobima. Veidi rohkem sallivust, austust ja enesega paremat läbisaamist - pole tarvis kõike materdada millest aru ei saa...
    hääd aastavahetust ja roosamaid värve Sinu ellu!
    Tervitades
    Tralla

    ReplyDelete
  6. Jah parandan. Spinglo poolikult töötaval veebilehel on tõesti võimalik leida infot võistluste kohta milles osalemine on tasuta. Eks investoritele, kes 575 eurot optsiooni eest maksid peab tõestama, et selle eest on ka mingeid tegevusi tehtud ja võrgustiku loomisesse panustatud. Selle raha eest on siis ostetud iPod-e ja see rahvale ära jagatud. :-(

    Tehes sotsiaalvõrgustikega seotud veebiteenust peaks teenuse põhifunktsionaalsus launchimise hetkeks töötama. Spinglo lehte nüüd küll töötavaks ei saa lugeda. Näiteks eestimaise www.edicy.com teenusega suudab 1h-ga parema veebilehe teha.

    Kui teha netiteenust, siis peaks selle kirjeldusest koheselt aru saama, et mis asi see on. About Spinglo kirjeldusest ei saa ka kõige vilunum sotsiaalvõrgu kasutaja aru, et mille paganaga tegemist ikkagi on.
    Kindlasti ei tohiks kirjeldus sisaldada kirjavigu, mida ta antud juhul teeb....

    Nii, et kui sotsiaalvõrgustiku loov firma otsustab jagada ära reise ja iPod-e selle asemel, et kulutada umbes ühe reisi ja 10 iPod-i jagu raha oma veebi arendusse ja tekstidesse, siis järelikult ei ole netiteenuse loomine tema põhiline eesmärk.

    ReplyDelete
  7. äkki saad Märt kirjavead kirja panna,laseme ära parandada:)
    Võid ka ise "petistele"kirjutada,helistada kuna näha on ,et parandad kõik maailma asjad ära.....

    Phoenix International Network Limited

    52-54 Gracechurch Street
    London, UNITED KINGDOM, EC3V 0EH
    +44 7880731030
    the owners are at this time;

    David Bosley
    Lee Britton
    Mike Conroy

    veel teeb koostööd nendega tuntud "petistejõuk"
    Towah Group Ltd registered in England and Wales. Registration number: 05311994
    Registered address: 7th fl. 52-54 Gracechurch Street, EC3V 0EH London, UK
    kui võtsid juba enda pühaks asjaks "püramiidskeem" paljastada siis tee seda lõpuni välja Märt!
    o.o

    ReplyDelete
  8. Veel asub selle aadressil Getco Offshore ltd, kes registreerib - nagu Eestiski analoogiline teenus käib - onshore ettevõtteid oma asukohta. Siiski näib, et erinevalt muudest offshore teenuse müüjatest kasvõi Inglise saartel ei osutata nad telefonile vastamise teenust. Sestap peab uus globaalne superäri kasutama Vodaphone´i payg teenust. See on siis umbes nii, et Eestisse asutatakse uus superpank, millega saab ühendust Elisa ettemakstud kõnekaartiga töötava mobiiltelefoni kaudu, mis on pangadirektori kasutuses.
    Aga see on mõttetult keeruline tase Synkronice´i geenius-investoritele, kes juba naudivad oma hüperrikkust. Teised jobud peavad ostma Amazoni aktsiat ja ei saa dividendigi. Kui saaks, aktsiahind kukuks, sest see tähendaks arengu pidurdumist. Nüüd tuleb Spinglo, avab kaubamaja ja sealt tekkiv kasum uputab üle need prohvetid, kes 575 eurot õigel ajal füürikogujate käsutusse andsid.
    Mina tuleksin ka kohe Synkronice´i investoriks. Aga väike kinnitav teave võiks olla asja kohta. Näiteks kinnitus kullerfirmalt, mis maailmalaiuselt iga päev iPode, iPade ja muud staffi laiali kannab, et nad seda ikka teevad. Või peab hr Bosley lisaks sekretäritöö tegemisele ise käima St John´i postkontoris iga päev pakke saatmas(kord ju vaene mehike juba tuli Tallinna, kohver kraami täis - see on aga igapäevaselt rohkem jõuluvana amet). Sel juhul saab muidugi selle tõendi Inglise Postiteenistuselt.

    ReplyDelete
  9. No nii, pole saabunud mingit teavet staffi saatmise kohta. Tegelikult arusaadav - kui juba kohalikud karvamütsid kvantrikkuses suplevad, siis pole ka manageril aega jamadega tegeleda.
    Aga loodan, et prokuratuur asja 2011 ära vormistab. Ja et süsteemis on alati kallutatud jõud, siis juhtub see ilmselt ca päev enne superkaubamaja avamist. Amazonil veab.
    Aga tahaks ka seda geenius-investorit ülekuldavat osakut, kuid ei julge osta. Kas saaks äkki auditeeritud Synkronice´i Q3 aruande?

    ReplyDelete
  10. Mart, kuna teema tõstatasid, siis palun näita rahvale NUMBRITEGA püramiidiskeemi olemust. Tõesta oma jutu vettpidavust ja näita rahvale oma teadmisi võrkturundusest. Kinnita oma jutt selgelt ja arusaadavalt.

    ReplyDelete
  11. Vastuseks Uitajale. Tegelikult peaks olema teistpidi ehk iga investeeringut taotlev ettevõtja peaks näitama investorile numbritega ehk äriplaaniga, et ta ei ole püramiidskeem või muud moodi skeem. Kindlasti peaks äriplaan sisaldama sihtturgu, oodatavat klientide arvu, iga kliendi poolt makstavat oodatavat raha, tulusid kokku ja samuti kulusid kokku. Samuti peaks äriplaan sisaldama nii arendatavate teenuste detailset kirjeldust kui ka klientide võitmise tegevusplaani.

    Seni kuni ettevõtja, antud juhul Spinglo, investorile numbritega äriplaani ei esita on tegemist kas ideetajaga või halvemal juhul petisega. Mõlemal juhul ei tohi investor sellisele ettevõtmisele raha anda.

    ReplyDelete
  12. See on täpselt sama süsteem, kui oli mõni aasta tagasi FX Club, kus samuti jagati pangakaarte ja lubati megakasumeid valuutatehingute eest. Kuid kui oli aeg tulu maksta oli alati tulud kadunud ja lõpuks jäi kõik kadunuks. Tean inimesi kes kaotasid päris suured summad.

    ReplyDelete
  13. http://www.synkronice.com/member.php?go=news

    ReplyDelete
  14. See on vabamüürlaste vandenõu. By invitaion only... selline salastatus...mina neile oma telefoninumbrit ei anna!

    ReplyDelete
  15. www.spingloking.com

    Eestikeelne info

    ReplyDelete
  16. Spinglo teemal läks siin Anonymous kommentaatorite poolt "trollimiseks" nii, et olin sunnitud mõned mõnitava tooniga kommentaarid kustutama ja anonüümse kommenteerimise võimaluse kinni panema.

    Spinglo ja Syncronice kahtlast skeemi on aga õnneks märgatud ka laiemas meedias. Vaata siit: http://www.reporter.ee/2011/02/07/vosa-kais-erutaval-lennul-puramiidskeemidemaal-ja-suples-investeerimissupis/

    ReplyDelete
  17. Nüüd sa Märt poed küll võõra inimesi aia taha.
    See millest seal
    võsareporterist räägiti oli kellegi maksmata visiitkaardid. Ja tegemist oli syncronicega. Kui tähele panid.

    ReplyDelete
  18. Maria vaata see Spinglo ja Synkronice on üks ja sama asi.Ükskõik kuidas-tee lõpeb ikka seal et sa pead ostma selle osaku. Kui seda enam ei saa osta (otsa said;)) siis saad sa osta enesetäiendusprogrammi sama hinnaga ja saad ikka õiguse müüa neid osakuid edasi mida tegelikult väidetavalt enam ei eksisteeri;)

    ReplyDelete
  19. kui te natuke süveneksite asja ja uuriksite kes on selle asja taga ja kuidas süsteem töötab siis võibolla ei oleks te nii pessimistlikud, ja nagu ma ennist lugesin oli lisatud mõned vanasõnad, lisaksin ka ise ühe:
    PESSIMIST ON HALVASTI INFORMEERITUD OPTIMIST
    tehke endale asi selgeks ja siis äkki saate aru millega tegemist

    natuke infot leitsin sealt:
    www.spingloking.com

    ReplyDelete
  20. http://www.reporter.ee/2011/02/07/vosa-kais-erutaval-lennul-puramiidskeemidemaal-ja-suples-investeerimissupis/
    :D

    ReplyDelete
  21. Ja mis siis teha, kui juba auhind jõudis postkasti? :D

    ReplyDelete
  22. to Uitaja ja Anonüümsed

    Kui teil see nii kõva süsteem, "firma" ja võrdlete teda siin otsemüügisüsteemidega ehk MLMiga. Teie nn "kompani" on turul olnud juba mõned aastad 2009 alates, kui ma ei eksi siis miks pole ta veel DSA (Direct Selling Association) liige, mida kõik endast lugupidavad ja ausalt tegutsevad firmad on! Võib olla on põhjus selles, et teil PUUDUB TOODE - see on esimene reegel, mis peab olema täidetud!

    Spinglol puudub toode ja puudub ka teenus mida osta...

    Spinglo ei ole DSA liige, mida iga endast lugupidav ettevõte, kes MLMiga tegeleb on.

    Ja Apple ei anna oma tehnika vidinaid niisama ära, keegi peab need kinni maksma. Apple ei ole mingi heategevusorganisatsioon. Ja kinni maksab see rumal inimene, kes ei saa aru, et tegemist on püramiidskeemiga.

    Ennustan Spinglole veel 6...12 kuulist tegutsemis aega ja siis on ta kadunud...igaveseks...

    Rohkem pole siin midagi rääkida...

    ReplyDelete
  23. Professionaalsed kommentaatorid on sakutamas ehk uusi teemasid või teisitimõtlejaid! Mida siis võiksime järeldada interneti-eestlaste psüühikast. Vahva on räusata, et kõik, kes samas rivis ei astu või samamoodi ei mõtle või ei tegutse, oh püha müristus, on suur lollikari. Üldlevinud soosiv hoiak paika panna või maatasa teha või isegi hävitada inimesed, tooted, uued projektid ja ideed on küll sajandeid vana ja taanduv tendents, kuid Eestis praegu pigem domineeriv. Muu maailm liigub tolerantsi suunas ja antakse võimalus tõestada.
    Eesti on pisike, tööd on vähe ja inimväärset sissetulekut veel vähem. Kui kellelgi tundub olevat midagi, millest teistel puudus, siis on stressitaluvuse kaotanud inimesed valmis ninna või kõrri kargama. Masendavast keskkonnast välja rabelemiseks paljud erksamad ja haritumad lahkuvad Eestist, ja muuseas mitte ainult raha pärast. Lahkutakse ka väärastunud suhete ja elu väärtushinnangute madaldumise pärast.
    Eestis võib elada vaikse halli hiirekesena ja kaasa lauldes probleemide ühendkooris. Kriitika alla satub igaüks, kes massist silma torkab – julgeb otsustada, mõelda või tegutseda teistmoodi.
    Iga ettevõtja on omal nahal tundnud, kui keeruline on Eestis tasakaalu saavutada oma unistuste elluviimiseks ja ühiskondliku surve alla mittesattumise ees.
    Võrkturundusfirmadesse kuuluvad ettevõtjad on aga tagaaetavaiks kuulutatud – ühelt poolt lajatab meedia nii kuis jaksab, lisaks naeruvääristamised foorumites ja kommentaarides.
    Nõrgemad tüübid jah ei julge võrkturundusega tegevust alustadagi, sest teavad, et satuvad koheselt pilkealusteks. Tugevamad aga teavad, mida ja miks teevad.

    ReplyDelete
  24. Tuli postkasti selline teada:
    Synkronice Creates History!

    The SPS conversion is now complete and by the end of this week, share Certificates will be sent out to all eligible members of Synkronice.

    With this event, Synkronice creates history in the network marketing industry and provides all the pioneers with something nobody has done before! All eligible members will own a part of our European holding company, Spinglo Holdings Europe Plc, and receive a physical share certificate. It is extremely important that the certificate is kept in a safe place.

    We want to congratulate everyone who had the foresight to see the
    opportunity and to become pioneers in the company and will have a chance to travel on a journey that very few people in our lifetime would ever get to experience. Important to note is that this is where the journey truly starts and because we are a networking company it is now up to everyone to ensure that we reach the goal.

    Synkronice and Spinglo have already established a series of records in both network marketing and social media and it aims to continue to do so!

    Many have already done a fantastic job and the number of Synkronice entrepreneurs who take the opportunity to change their lives with the world''s strongest bonus plan grows every day!

    Make sure you are expanding your network and exploiting the unique
    opportunity that Synkronice offers. We have connected two of the strongest modern forces on earth, networking with social media, and this will change network marketing forever!
    You are the first to arrive!
    With the right thing!
    At the right time!

    This truly is a once in a lifetime business opportunity!

    Carpe Diem, Power to all our friends!!

    Synkronice Management

    ReplyDelete
  25. Oleks vist üsna lootusetu paluda kommentaare lõikele:

    Synkronice and Spinglo have already established a series of records in both network marketing and social media and it aims to continue to do so!

    Aga ok, näib et miljunäärihakatised on saanud raske raha eest kätte Spinglo (Euroopa) HC mingid paberid. Tallinna tänavad lagunevad ja talv tulemas ja ... jubedalt seda nägu, et enne kevadet Ferrarisid siiamaale ei jõua. Peab elumolekulide otsas ratsutama.

    ReplyDelete
  26. Sain ka selle süsteemiga tuttavaks. Kui see kahtlane äri ei oleks, siis nad niiviisi küll inimesi ei meelitaks endaga kohtuma. Nimelt otsisin endale uut tööd ja cv keskuses oli Baltic Human Capitali poolt pandud juhiabi ametikoha kuulutus, kuhu ma ka kandideerisin. Kohale minnes hakati mulle Spinglost rääkima, et hakka aga partneriks, maksa 1725€ või 525€ (suurema summaga ennast partenriks ostes muidugi suurem võimalus kohe teenima hakata) ja mingist juhiabi ametikohast polnud enam juttugi. Sellise petu ettevõtmisega küll tegemist ei taha teha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imestan nende inimeste üle, kes siin taevani kiidavad seda. Teile kõigile oleks mul pakkuda 90%-lise soodustuseega õnnetoovat ripatsit, hinnaks vaid 10 eurot. Kehtib kõikidele Synkonice ja Spinglo investoritele ja tagab teile õnne püsiva jätkumise ning kindla sissetuleku didvidendidena. Jätke oma kontaktid siia.

      Delete
  27. mhh, need spinglo tüüpi petturid ja spämmijad peaks olema igas riigis trellide taga ja võti ära kaotatud.

    ReplyDelete
  28. Tänaseks on suletud nii www.spinglo.com ja www.spingloking.com. Minu soovitus kõigile kes te oma raha selle skeemi korraldajatele usaldasite: proovige ehk veel annab mõni korraldajatest üles leida ja neilt midagi tagasi saada.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Misconceptions regarding electric cars

2022 - The year of breakthrough of hybrid and remote work. The massive impact this will bring

How to move to Estonia Guide (for ICT consultants, specialists....but for others also)