Google Sites - keeruline kasutuskogemus?


Jätkaksin diskussiooni Google Apps teemal. Google Apps paketti kuuluvad teatavasti järgmised teenused:
- Gmail
- Calendar
- Contacts
- Docs
- Sites
- jt. võib-olla veidi vähemolulised teenused.

Need on kõik teenused, mis on ühe ettevõtte jaoks olulised IT lahendused ja kuuluvad ettevõtte "baas-IT" hulka. Nad vastavad kahele olulisele parameetrile:
- Iga kõrgharidusega inimene saab aru nende sisust.
- Iga ettevõtte jaoks on nad vajalikud.

Olen ise erinevate Google toodete kasutaja juba aastaid ja olen juba mitmel korral üllatunud sellest kui raske on Google Sites-ga normaalset veebilehte teha. Ausalt öeldes ei ole see mul tänaseni hästi ei õnnestunud. Sites-st ei paista kuskilt Googlele omast lihtsat ja selget kasutusmugavust, head disaini ega arusaadavust. Millised on teie kogemused Google Sites-ga? Kas teate mõnda head veebilehte, mis toimiks tema peal? Või on ikkagi soovitav kasutada teisi CMS-e? Edicy-t? Joomlat? Wordpressi?

See on üllatav, et Google on sellise kesise lahenduse nagu Google Sites oma portfelli jätnud ja minu meelest ei ole ta seda ka viimase paari aasta jooksul väga palju arendanud. Eriti arvestades, et CMS ja veeb on teenus mida praktiliselt iga ettevõte vajab.

Comments

  1. Kõige kummalisem selle juures on see, et foorumitest ja blogidest leidsin ma ainult neutraalseid või positiivseid kommentaare Google Sites-i kohta. Paneb mõtlema, et äkki on siiski viga minus. :-)

    Ehk nagu tüüpiline Apple kasutaja ütleks vaadeldes rante oma randmetel: Mitte Macbooki äär ei ole terav, vaid minu käed on keha küljes valesti.

    ReplyDelete
  2. mõtteliselt on ka blogger üks osa google appidest. ei ole vahet, kas kasutada GS-i või BLG-it oma veebilehe ülesehitamiseks.

    ReplyDelete
  3. Pigem nagu see: http://googleappsupdates.blogspot.com/search/label/Google%20Sites

    Aga jah, eks ta ebamugav on kyll. Suunatud pigem inimestele, kes seni kirjutasid oma veebi Wordis, kui neile, kes tegid seda Notepadis.

    ReplyDelete
  4. Vanasti oli Google Pages (oli vist selline nimi), mis oli Google Apps koosseisus ja oli ülilihtne. Siis mingi aja pärast integreeriti ka Google Sites sinna ja siis tõesti kadus see kasutusmugavus.

    ReplyDelete
  5. Minu arusaama järgi on Google Sites pigem alternatiiv eri wiki-keskkondadele kui Edicy-le vmt. Ehk et minu arusaamist mööda on Google Sites eeskätt sobilik (ja sihitud) mitte niivõrd väljapoole suunatud ja head disaini eeldavate lehtede loomiseks, kuivõrd pigem sissepoole (nn intranet) suunatud infovahetuseks ettevõtetes, töögruppides jmt, kus see võiks asendada väga suurt hulka kaustasid ja doc-faile ning mille ühistöö võiks olla väga oluliselt sujuvam.
    Ja sellest vaatenurgast lähtuvalt ma küll ei liitu kriitikaga kasutuslihtsuse osas – minu meelest saab sites sisu loomise, haldamise ja kasutamisega hakkama enam-vähem igaüks, kes hiirt ja klaviatuuri kasutada oskab.
    Ja põhimõtteline muudatus info levitamises ja halduses ongi ehk just olulisim aspekt selle Appi juures(?)

    ReplyDelete
  6. To Anonymous: Hea point! Google Site kasutamine Intranetiks oli kuskil seal kirjelduses mainitud jah. Ehk siis natuke nagu Sharepoint või?

    Elionis oleme muidu selgelt näinud, et E-posti ja avaliku veebimajutust on mõtet koos pakkuda. Tavaline väikefirma vajab mõlemat ja oma SAAS teenuses pakume neid ka koos: http://arikliendid.elion.ee/majutusteenused-ja-e-post/kodulehe-majutus-ja-e-post
    Ühesõnaga Google-l peaks ka olema mõni avalik veebilehe mootor, et äriettevõtte IT-s oluline olla. Võib-olla saab Google+ Business Pages selleks? :-)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Misconceptions regarding electric cars

2022 - The year of breakthrough of hybrid and remote work. The massive impact this will bring

How to move to Estonia Guide (for ICT consultants, specialists....but for others also)