Mida sina arvad Google Apps-st?


Eile oli mul võimalus tutvustada Soovitusindeksi uut funktsionaalsust ühele Eesti keskmise suurusega firmale. Tutvustuse käigus sain ka väikese ülevaate ettevõtte muudest infosüsteemidest ja selgus, et nad kasutavad väga suures mahus soodsaid või tasuta netiteenuseid. Kogu E-post toimus Gmailiga ehk kasutusel oli Google Apps. Lisaks olid kasutusel OpenOffice ja Firefox. Microsofti roll piirdus operatsioonisüsteem Windows-ga.

Kuna nii Google Apps ja OpenOffice ei ole otseselt kellegi poolt vahendatavad teenused, siis ei ole väga head ülevaadet sellest kui populaarsed nad Eestis on. Seega küsin debati mõttes üldsuse arvamust ja tunnetust. Ehk mida sina arvad kas:
- Google Apps ja Gmail on head lahendused ja sobivad ühele äriettevõttele töötegemiseks? Kas nende eest on OK maksta?
- Kui palju Eesti äriettevõtetes kasutatakse Google Appsi?
- Kumb on parem kas Microsofti tooted - Exchange, Outlook ja Office või Google Apps ja OpenOffice?
- Või hoopis Apple?

Aa...ja kui sul on hetk, siis klõpsa palun ka oma vastus paremal ülanurgas olevale küsitlusele "Kas tänu nutitelefonide levikule ootad kiiremat reaktsiooni oma e-kirjadele?"

Comments

  1. Funktsionaalses mõttes igati abiks ja peak solema piisav enamikele tavakasutajatele. Üks ettevõte, millega ma seotud olen, kasutab Google Docsi ja saab kenasti hakkama suures osas oma asjade ajamisel.
    Kui aga tegemist on dokumentide vahetusega teiste ettevõtetega, siis on vaikimisi standardiks ja kindlamaks väljudniks MS Word ja Excel.
    Ma arvan, et oleks päris tõhus kasutada Google lahendusi aga see eeldab kasutajate harjumuste muutust

    ReplyDelete
  2. Viktor:
    Jagatud Docs vormide ja valmisdok-de hoidmiseks, kiireks ülevaatamiseks. Dokumentide loomiseks siiski OO või Libre. Välja saadetavad dok-d pdf kujul.
    Gmail+jagatud kalender väga OK.
    Ise kasutan ja propageerin Ubuntu Linuxit - elemantaarse kontotitöö saab 99% ulatuses tehtud, isegi VariCAD vaataja abil tehnilisi jooniseid vaadaatud.
    Lisaks kasutan YouSendIt.com abi suurte failide saatmiseks (nüüd kahjuks vaid kuni 50MB)

    ReplyDelete
  3. Google rakenduste mõju on olnud ka positiivne Microsofti toodete arengule. Sarnaselt Google Apps-le on ka peagi meieni jõudev Microsofti Office365(www.office365) ja Office Web Apps tasuta versioon päris innovaatilised IT lahendused.

    Võrdlemisi huvitav ongi jälgida kas praegu tagaajaja rollis olev Office365+Bing+Mango jõuavad populaarsuses järgi Gmail+Google+Android komplektile.

    ReplyDelete
  4. Google Apps on tõenäoliselt üldse parim variant ettevõtte e-posti haldamiseks - kogu töö teeb Google ära, pole vaja ise majandada spämmi püüdmise ega muu sellisega. Veebipõhine kasutajaliides on väga mugav ning toetatud on ka turvalise SSL ühenduse kaudu IMAP/SMTP.

    Google Apps Stadard paketi korral on kuni 50 postkasti pidamine täiesti tasuta - sellest piirist üle minnes peab võtma kasutusele tasulise Google Apps Business paketi. Samas aga on 50 postkasti Eestis väga vähestel ettevõtetel, kuna enamuses ettevõtetes töötab ju üldse alla 10 töötaja.

    ReplyDelete
  5. Täpsustuseks, et Google alandas tasuta antava lahenduse maksimaalset postkastide arvu mõni aeg tagasi ja nüüd on see 10.

    ReplyDelete
  6. Tohoh, on tõepoolest ainult 10 kontot. Õnneks see uus piirang olemasolevatele klientidele ei laiene - minul näitab endiselt maksimumiks 50. Aga uutele klientidele muidugi halb uudis :S

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Misconceptions regarding electric cars

2022 - The year of breakthrough of hybrid and remote work. The massive impact this will bring

How to move to Estonia Guide (for ICT consultants, specialists....but for others also)