O Cloud, O Cloud ehk kuhu suundub Microsoft (märkmed partnerkonverentsilt 1)


Mul hea võimalus viibida Microsofti partnerkonverentsil Washingtonis. Kuna see mida räägib ja mida plaanib maailma üks olulisemaid IT ettevõtteid võiks ka laiemat huvi pakkuda, siis teen siin sellest ka väikese ülevaate.

Esimene sõnum on see, et Microsoftil läheb hästi. Isegi majandussurutise ajal on nende käive tublisti kasvanud. Microsofti majandustulemused viimasel finantsaastal (07.2009-06.2010) ületasid ka nende kõige optimistlikumaid prognoose. Paljuski oli see tänu mitmele uuele tootele, mis sellel aastal müüki tulid. Eelkõige tänu Windows 7-le, aga ka Office 2010-le, Sharepoint 2010-le ja ka paljudele teistele edukatele toodetele. Edukad on olnud ka MS-i netiteenused. Online Services ja Azure on võitnud aastaga kümneid tuhandeid maksvaid kliente, Bing on otsingumootorina ka veidike Google arvel oma turuosa kasvatanud.
Üheks edu indikatsiooniks oli ka see, et partnerkonverentsil on läbi aegade kõige suurem publikum. Kokku 9500 külalist ja 3000 Microsofti töötajat. Neile kõigile üheaegselt lõuna pakkumine on omaette vägitegu....



Kõige olulisem teemavaldkond, millele Microsoft hetkel keskendub on cloud-computing ehk pilvraalimine ja kõik sellega seotud. Azure ja Online Services on platvormid ja teenused, mida arendatakse jõudsasti. Investeeringud on suured, laiendatakse nii funktsionaalsust kui ka geograafilist turgu. Näiteks on Online Service alt pakutav Exchange peagi funktsionaalsuselt võrdne eraldiseisva Exchangega ja peagi on lisandumas CRM.
Ühe suure uudisena lubas Microsoft turule tuua Azure appliance-i. See saab olema komplekt servereid, seadmeid ja süsteeme, mis võimaldab teenusepakkujal (näiteks MicroLinkil) pakkuda Microsoft Azure-i oma serveriruumidest. Sedasi saavutatakse suurem majutaja kaasatus müüki ja haldusesse. Samuti on võimalik sedasi lahendada füüsiliseturvalisuse ja "kus on minu andmed" valdkonna küsimused. See kas antud platvorm ka majutaja (ehk siis MicroLinki) jaoks mõistlik on sõltub muidugi hinnast, sisust ja konfiguratsioonist, mis selguvad aasta lõpuks.
See kuidas pilvraalimine mõjutab IT teenuste valdkonda ja ärimudeleid väärib eraldi postitust. Selge on, et tema mõju lähima viie aasta jooksul on märkimisväärne ja lähima paari aasta jooksul peavad kõik IT teenusepakkujad otsustama kuidas nad pilvraalimise võimaluste ja ohtudega arvestavad.



Lõpuks ka väike sõnastik ameerikasse rändajale. Loodetavasti on abiks suhtlemisel ja siinsete inimeste mõistmisel:

Hey, its nice to see you! How are you?
Tõlge: Tere.

We are extremely excited about our new product. It has tons of features and we are all really looking forward to getting it out! Tõlge: Meil on hea uus toode.

Its been a pleasure talking to you. I hope to meet you again. -
Tõlge: Head-aega.

Mõelgem samas, et mida arvab ameeriklane eestlasest kes puise aktsendiga ütleb: "Hello! We have a good product, please try it. Goodbye!"

Comments

Popular posts from this blog

Misconceptions regarding electric cars

2022 - The year of breakthrough of hybrid and remote work. The massive impact this will bring

How to move to Estonia Guide (for ICT consultants, specialists....but for others also)