Minust ja sinust teatakse kõike!

(Lugesin ühest blogimise õpetusest, et pealkiri tuleb blogi kannetele panna põnev.)

Kindlasti oled sinagi, hea blogi lugeja, mõelnud vahest sellele, et kui palju meie kohta ikka on igasugu IT süsteemides andmeid? Kas kuskil on keegi.... mõni salapolitseinik ..... või süüdimatu süsteemiadministraator, kes võib vajadusel saada meie kõigi tegevuste kohta kõik teada? Kas on võimalik ühendada andmed panga, mobiilioperaatori, maksuameti, KAPO, Facebooki või veel mõnest andmebaasist ning saavutada seeläbi hoopis uus andmekvaliteet? Kas igaüks võib keskpärase pingutusega saada igaühe kohta kõik teada?

Kas delikaatsete isikuandmete seadusandlus kaitseb meid? Või on tegemist tavaliste inimeste rahustamiseks mõeldud suitsulooriga? Kas rate.ee, facebook-i, Linkedin, Orkuti konto tegemine ei muuda igasugust delikaatset isikuandmete hoidmist mõttetuks?

Mina tegin enda jaoks umbes pool aastat tagasi otsuse, et peaaegu igaühel on suhteliselt vähese pingutusega võimalik saada minu kohta IT süsteemidest kätte väga palju infot..... ning selle vastu ei ole midagi teha..... ja mis siis! Lihtsalt tuleb elada oma elu selliselt, et sa tunneksid uhkust Päealehe artikli üle kus oleks:
- kogu sinu elulugu
- kogu jutt mis sa oled kunagi kellegi teise kohta öelnud
- kõigi sinu tuttavate nimekiri
- täpne ülevaade sinu käitumisest liikluses
- sinu armulood.

Head Jaanituld kõigile kes on sellel pikal nädalavahetus-jaanipäeval arvuti välja võtnud ja minu blogi lugema sattunud.

P.S. Kuna nii kui nii tuleb arvestada sellega, et kõik sinu kohta käiv on internetist leitav, siis parem tasub seda ära kasutada. Minu võib näiteks leida LinkedIN-st, Facebookist ja lisaks pean ka seda blogi.

Comments

Popular posts from this blog

Misconceptions regarding electric cars

How to move to Estonia Guide (for ICT consultants, specialists....but for others also)

2022 - The year of breakthrough of hybrid and remote work. The massive impact this will bring