Riigi müügimees

Eile ja täna on Eestis "tuuril" Makedoonia investeeringute minister. Lisaks valitsuse liikmetega käib ta läbi kõik suuremad firmad ja reklaamib enda riiki. Igatahes tuleb kaabut kergitada makedoonlaste ees! Suurepärane idee! Ja ka meie peaksime endale sellise portfellita minister-müügimehe palkama.

Tema visiiidi teema firmadega kohtumisel oli väga konkreetne: ostke teenuseid Makedoonia firmadelt, meil on odav tööjõud, madalad maksud, me toetame investoreid ja aitame teil leida kontakte. Tulge ja teeme äri!

Comments

  1. ehh, no mis sa arvad mis siis on meie välisesinduste, kaubanduskodade, kaubandusdelegatsioonide ja riigivisiitide eesmärk? Tavaline eestlane neid lihtsalt ei näe - sest käiakse eestit müümas ju välismaal.

    ReplyDelete
  2. Siiski, üks ränd-müügimees-minister võib olla üllatavalt efektiivne. Ministri pagunid saavad alati firma tippjuhtkonna laua taha ja ministrilt saadud kohalikud kontaktid on ikkagi kuidagi suurema kaaluga kui mingilt kaubandusesinduselt pärinev spämm.

    Samuti ei ole ma märganud, et meil Eestis resideeruvad välisriikide esindused eriti aktiivsed oleksid enda riikide promomisel. Vahest korraldatakse mõni seminar, aga nii öelda aktiiv-müüki otse firmade tippjuhtkonnale eriti ei tehta. Eriti väikeriigi puhul on aga just aktiivmüük väga oluline ning ma arvan ka, et tulemuslikum ja ka odavam üleval hoida.

    Loodetavasti meie välisesindused ja suursaadikud on aktiivsed "riigi müügimehed" ja on aktiivsemad kui siinsed välisriikide kaubanduskojad. Üks ränd-minister aga ei teeks ikkagi paha. :-)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Misconceptions regarding electric cars

2022 - The year of breakthrough of hybrid and remote work. The massive impact this will bring

How to move to Estonia Guide (for ICT consultants, specialists....but for others also)