IT maailma suur trend - tarkvara teenusena, teenusena ostetaval IT infral

Paar kuud tagasi esinesime Oracle ja MicroLinki infotehnoloogiakonverentsil väitega, et senini ei ole maailma IT tööstus suutnud luua tarkvara tegemise (programmeerimise) süsteeme, mida suudaks kasutada ka "tavalised" inimesed. Selliseid süsteeme on küll lubatud, aga reaalsuses on nad osutunud ikkagi liiga keerukateks ja liiga mahukateks.

Tänasel päeval võib väita, et igamehe tarkvara progemise süsteemid "Tehtud!" ning tarkvara loomine saab olema tänaste koolilaste jaoks igapäevane ja IT alast kõrgharidust mitte nõudev tegevus.
Esiteks on tänapäeva "tavaline" inimene IT ja veebikasutamise osas väga palju erineva "tavalisest" inimesest 5 aastat tagasi.
Teiseks on turul mitmeid väga kiirelt arenevaid "Software-as-a-Service"-tüüpi tarkvara loomise teenused. Näiteks www.coghead.com ja http://www.bungeelabs.com/ ning teiste hulgas kohe-kohe ka Google: http://www.google.com/a/help/intl/en/index.html

Proovige neid teenuseid, jagage enda kasutuskogemust siin kommentaarides ja kui suudate mõne põneva e-teenuse valmis meisterdada, siis toetame inkubaatori programmi raames tema äriks keeramist.

Comments

Popular posts from this blog

Misconceptions regarding electric cars

2022 - The year of breakthrough of hybrid and remote work. The massive impact this will bring

How to move to Estonia Guide (for ICT consultants, specialists....but for others also)