Maailma parim välisminister....

...on Alexander Stubb. Alex suhtleb maailmaga läbi enda blogi http://www.alexstubb.com. Kirjutab ise. Kirjutab avalikult sellest mida teeb, kellega kohtub ja mis toimub. Erinevalt meie poliitikute blogidest on lisaks läbi-toimetatud arvamuslugudele ka igapäevast ja vahetut kirjeldust tööst ja tegemistest. Näiteks, kohtusime EU välisministritega. Väga hea sissevaade sellesse kuidas otsused sünnivad, mida arutatakse. Lugege natuke ja teis tekib küsimus, et .... miks kõik otsustajad nii avatud kaartidega ei mängi.

Lehel on 75 - 90 000 külastajat kuus ja viimasel kuul lausa 106-st eri riigist.

Blogijana arvan, et pidev avalikkusega vahetult suhtlemine, oma arvamuse kirjutamine ja selle kommentaaride lugemine paneb paremini töötama, riigimehelikult käituma, ausamalt otsustama. (Loe siit Aavo Kokki arvamuslugu positiivsest survest.)

Igatahes on Alex Stubbi blogi hea näide otsedemokraatia algetest, interneti kui meediakanali võimalustest ja IT võimalustest muuta valitsemist. Järgmise väikese sammuna võiks panna minister lisada oma blogisse küsitluse mingil teemal. Kui vastajad ID kaardiga autentida....saakski juba nõuandva referendumi.

Comments

  1. "Blogijana arvan, et pidev avalikkusega vahetult suhtlemine, oma arvamuse kirjutamine ja selle kommentaaride lugemine paneb paremini töötama, riigimehelikult käituma, ausamalt otsustama. "

    kas ongi nii lihtne et kirjutamine teeb riigimeheks ?

    ReplyDelete
  2. Jah, ma arvan, et igapäevane avalik ja otsekohene aruandlus enda otsustest ja mõtetest mõjutab käitumist positiivses suunas. :-)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Misconceptions regarding electric cars

2022 - The year of breakthrough of hybrid and remote work. The massive impact this will bring

How to move to Estonia Guide (for ICT consultants, specialists....but for others also)