India "Enron"-i tiitli sai IT firma

Nädal tagasi lahvatas Indias tõsine finantsskandaal - selgus, et suuruselt neljas IT eksportija - Satyam - on juba aastaid oma raamatupidamisandmeid võltsinud. Tegemist tõesti suure jamaga. Tööta võib jääda kuni 40%-i nende 53 000-st töötajast. Kriis tõmbas üle 7%-lisse langusesse Bombay börsi ja kõigutas isegi ruupia kurssi.

Probleem võib olla väga tõsiste tagajärgedega. Kui selgub, et Indias ei ole corporate finance-ga kõik korras, siis võib see tähendada pidurdust IT ja äriprotsesside outsourcingul sinna. Tõenäosus, et ka teised suured IT ja teenuste firmad ei ole oma raamatupidamises päris ausad olnud on suur, sest surve tohutu kiireks kasvuks on seal väga suur. Loe seda väikest arvutust Infosys-i ja Zensari kohta. Nagu autor leiab peaks nad enda väidetavate kasvunumbrite tagamiseks palkama 50 uut töötajat iga päev=200 tööintervjuud iga päev. Mina ei kujuta ette kuidas insenere sellise kiirusega palgata suudetakse ja siis nad ka efektiivselt tööle saadakse. Siin ka minu varasem kirjutis Gartneri IT and outsourcing seminarilt. Seminarilt kus Satyam oli üks suursponsor. :-)

Humoorikas tundub Satyami CEO Ramalinga Raju väide, et raamatupidamisandmeid on massiivselt võltsitud, aga mitte ükski juhatuse liige ei olnud sellest teadlik. Et kas ta siis käis ise raamatupidajaga õhtul salaja arvuti taga ja kirjutas need $1 miljardit "Raha ja pangaarved kontole" juurde? :-)

Comments

Popular posts from this blog

Misconceptions regarding electric cars

How to move to Estonia Guide (for ICT consultants, specialists....but for others also)

Last mile delivery revolution in Estonia