Slush - 3

Slush 7
Mitme nädala jooksul enne Slushi oli värsketel startup-del võimalik saata Slush-i züriile enda äri-idee. Zürii valis välja neist 7 keda publikule esitleti ja lisaks lähevad piletirahad neist 2-e parima toetamiseks. Siin need 7, keda esitleti alustades 2-st minu arvates kõige põnevamast:

Siilein Research. Idee on kasutada mängimisele kulutatav aeg ja energia millekski kasulikuks. Ehk teha mänge, mille tulemusena sünnib midagi kasulikku. Näiteks on nad loonud mängu, kus peab kuulama teksti ja selle siis arvutisse sisestama. Sedasi saavad nad väga soodsalt pakuda kõne tekstiks tegemise teenust. Potentsiaali ideel on - hinnanguliselt kulutavad inimesed 9 miljardit tundi aastas pelgalt Solitaire mängimise peale.

Illme. Lahendada nohu, gripi ja teiste lihtsate aga ravimatute haiguste probleem. Idee sisuks ei ole mitte uus äge rohi vaid "if you cannot cure it you hide from it". Ehk vältida haigeid inimesi ja nakatusohtlikke kohti. Tehniliseks lahenduseks on kasutada inimeste poolt sots. võrgustikesse sisestatavat staatusinfot, otsida sealt viiteid haige olemise kohta, siduda see geograafilise asukohaga ja teha sellest järeldusi. Minu arust fantastiline idee! Lisaks nakkushaiguste levikule saab sots.võrgustike staatusinfo järgi igasugu huvitavaid järeldusi ja statistikat teha. Täiesti uus lähenemine.

Teised ideed:
"WhenWorld" - keskkond kus saavad olema kirjas kõigi uute toodete ja versioonide launch-mise ajad.
FPC - Food Price Comparison. Teha toidu hinnavaatlus.
Pot It! - Ühiste ostude korraldamise keskkond. Kasutusvõimalused alates mingite projekt-ürituste korraldamisest kuni kombaini ostmiseni.
Hila - Kohalike omavalitsuste sotsiaalvõrgustik. Ehk sait kus kodanikud saavad esitada pretentsioone mingi tänava augu vms. kohta.
Classic Explorer - Klassikalise muusika otsimiseks loodav keskkond ja süsteem.

Head ideed tulevad kui kohtuvad muu ala inimene ja (IT) tehnoloogia inimene! Illme-d teevad koos arst ja veebiarendaja. Siilein Research-i psühholoog ja progeja.

Comments

  1. Zürii valis Slush 7-st välja ka 3 võitjat kes saavad ka väikese rahalise toetuse. Võitjateks osutusid
    illme - lahendus gripile ja nohule
    Siilain Research - mängimisele kuluva aja kasulik kasutamine
    WhenWorld - Uute teenuste launchimise aegade veeb.

    Tore, et kaks head ideed (illme ja Siilain) oma plaani edasi saavad arendada.

    ReplyDelete
  2. .... eile sõitsin koju ja mõtlesin, et keegi võiks teha sotsiaalse ( kov ) teenuse kus mh on

    Kaart milles näidatakse tänavavõrgustikku mis on kaetud tänavapühkimise teenusega ( sh teenuse osutaja nimi, koristus kvaliteedi parameetrid jms) Koristus autodele on pandud peale GPS'id mis jätavad maha trace kus nad käisid ( ei käinud) Mina kodanikuna ilmselt jälgiks küll kas minu ukseesist tehakse vastavalt kokkulepetele korda või mitte ning vajadusel teavitaks linnaisasi, et mina pole teenust sanud vms.... Samuti oleks ilmselt firmaomanikel hää näha kas nende autojuhid tegid vahepeal haltuurat või kasutada vaidlustel linnaisadega argumente, et näete ju isegi sõitsid ööpäev läbi ringi ja tegid oma tööd.
    Sehuke mõte siis kuidas kodanike kaasata linnateenuste kvaliteedi parendusse. Ilmselt üldse ühiskondliku transpordi jälgimine gps seadmetega annaks huvitavat informatsiooni uute teenuste loomiseks või olemasolevate parendamiseks

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Misconceptions regarding electric cars

How to move to Estonia Guide (for ICT consultants, specialists....but for others also)

2022 - The year of breakthrough of hybrid and remote work. The massive impact this will bring