Slush - 1

Üldist
Slush toimus Helsinkis, Korjaamol, 24.11. Parajasti siis kui Eestit ja Soomet tabas tohutu lumetorm. Korjaamo on vana trammide remonditöökoda mis toimib nüüd seminaride pidamise kohana ja muuseumina. Külalisi oli 400 ringis (täpselt ei lugenud). Üritus jagunes kahe saali vahel. Ühes räägiti startup-dest ja teises programmeerimisest ja tehnoloogiast. Mina kuulasin startup-e.

Sun
Sun oli Slush-i Platinum sponsor ja neil oli ka oma boks kus Startup Essentials programmi reklaamiti. Sun Startup Essentials on tänase seisuga käivitatud ka Põhjamaades ja Baltimaades ning MicroLink teeb startup-de toetamisel Sun-ga koostööd.

Majandus 2009
Risto Siilasmaa, F-Secure asutaja, tänane Nokia, Elisa, F-Secure nõukogu liige, investor ja ärimees esitas enda huvitava nägemuse globaalse majanduse seisust ja selle mõjust startup-dele.
Majanduslangus -> Odavamad aktsiad -> investoritel on väga palju häid võimalusi investeerida traditsioonilistesse firmadesse, sest nende risk/invest suhe on madal kuna nande aktsiad on odavad -> riskikapitali startup-dele ei jätku. Seega on ajad rasked ja kuigi kasvuettevõtlust vajatakse, siis kapitali neile eraldatakse vähe. Teisalt on kasvuettevõtteid hädasti vaja ja selleks on vajalikud startup-d, kellest siis kasvuettevõtted saavad. Seega on hädasti vaja, et startup-desse suhtutaks patriotismiga ja neid toetataks patriootlikult. Toetama peaksid valitsus, meedia läbi positiivse suhtumise, teised ettevõtted ja partnerid. Tema üleskutse oli: Tee oma ettevõte, investeeri ettevõtetesse, toeta teisi alustavaid ettevõtteid. Vahest võib see toetus olla ka natuke irratsionaalne ja majanduslikult mitte kõige optimaalsem.

Comments

  1. Viimane asi, millega valitsus peaks tegelema on, riskikapital. Kui valitsussektor hakkab riskikapitaliga mängima, siis kahjuks on see sama, mis raha põletamine.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hankige oma võlukaardi kaart Crown tecnology-st juba täna ja saage rikkaks Whatsapp: +12134218707
      Sain oma juba programmeeritud ja maagilise sularahaautomaadi kaardi, et võtta päevas maksimaalselt 2500 dollarit maksimaalselt ühe aasta jooksul. Olen selle üle nii õnnelik, sest sain eelmisel kuul minu oma, olen seda kasutanud 30 000 dollari saamiseks. jeff bezos annab kaardi välja just selleks, et aidata vaeseid ja abivajajaid Atm-kaarti kroonitehnoloogiast tänapäeval ja saada rikkaks e-posti aadressil atm.tecnology @ gmail. com

      Delete
  2. Kindlasti ei pea valitsus riskikapitalisti rolli võtma. :-) Küll aga on riigil oluline roll ettevõtluseks vajalike eelduste loomisel ühiskonnas. Ehk:
    - Haridus.
    - Toetused alustavatele ettevõtetele.
    - Ettevõtlust toetav seadusandlus.
    - Ettevõtlust toetav infrastruktuur (ülikooli campused, transpordiühendused)

    ReplyDelete
  3. Riiklikud toetused alustavatele ettevõtetele ei ole ennast õigustanud samas kui bürokraatia, mis kaasneb toetustega eelistab pigem bürokraate kui ettevõtjaid.

    Ettevõtlus ei ole valdkond, kus peaks toetama nii, et eelistatakse mingit kaduvväikest osa samas kui enamus jääb mängust kõrvale.

    Haridus, infrastruktuur ja seadusandlus on enam-vähem võrdselt ja läbipaistvalt rakendatavad kõigile, kuid otsesed rahalised toetused seda kohe kindlasti pole.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Misconceptions regarding electric cars

2022 - The year of breakthrough of hybrid and remote work. The massive impact this will bring

How to move to Estonia Guide (for ICT consultants, specialists....but for others also)