Hetkeseis inkubaatori ettevõtmistega

Eelmise postituse kommentaarides tegid Peep ja Jüri ettepaneku kajastada inkubaatori veebis jooksvalt seisu ettevõtmistega. Kuna veebi arendus võib veidi aega võtta, siis kirjutan hetkeseisu kohta postituse siia.

SLA kalkulaator
Kõige kaugemal on inkubaatori idee SLA kalkulaator. Selle lahenduse programmeerimine käib suure hooga Valgevene tarkvarafirmas ITransition. Meie jaoks on kogemus sellisest globaalsest outsource-misest väga huvitav ja kasulik. ITransition on tänaseni teinud enda tööd väga tublilt. Välismaalt programmeerimisest mõnikord pikemalt, aga siin paar nõuannet sellel teemal:
- Käi projekti alguses kohal. Näe neid ja näita ennast.
- Pea iganädalaselt regulaarseid Skype (pildi) konverentse. Isegi kui midagi öelda ei ole, ikka suhtle!
- Ka meie jaoks odavates riikides elavad Inimesed! Inimesed kes väärivad austust, sünnipäeva meeles pidamist ja suhtlemist.
- Arvesta, et endal kulub palju aega suhtlemise ja korraldamise peale.

Teine idee
Kahjuks teise idee sisu ja nime ma hetkel öelda ei saa. Igatahes jõudsime ühe idee arendajatega, keda on suisa kolmeliikmeline tiim, nii kaugele, et nad kolisid meie kontorisse ideed enne launchi lõpuni viima. Kontorisse kolimine on osutunud väga kasulikuks! Koostöö toimib ikka 100 korda kiiremini kui inimesed on samal korrusel võrreldes sellega kui kohtutakse kord kuus.

Idee koodnimega - Võlaturg
Selle idee sisu on natuke muutunud. Tänaseks on idee prototüüpimise faasis. See tähendab, et meie programmeerisime valmis prototüübi, mille abil idee autor tutvustab loodavat lahendust potentsiaalsetele klientidele sel ja järgmistel nädalatel.

e-advokaat
Vahepeal e-advokaadi ideed edasi ei ole arendatud, töötanud on vana keskkond ja idee autorid on teeninud enda igapäevast leiba enda päevatöökohtades. :-) Nüüd on aga uus plaan valmis ja peale selle osas kokkuleppimist läheb äri arendus edasi.

Need olid neli projekti, millega oleme kaugemale jõudnud, aga lisaks neile on meil ka veel tooremaid ideesid - projekte.

Lisaks ideedele - otsime me partnereid kellega ideede arendamist toetada: Turundust ja müüki.
Võimalik, et mõne idee toetamisel oleks vaja ka riskikapitali.

Comments

  1. Ega sa ise kõike kajastada jõua, seega las inkubaatorfirmade inimesed ise hakkavad blogima ja sa viitad neile.

    Ja mis on saanud SOA Traderist, millest kunagi kirjutasite?

    ReplyDelete
  2. Mõtleme koos startup-de endiga, et kuidas nende jaoks veeb kõige kasulikumaks teha. "Uue ettevõtja päeviku" pidamine on üks mõte mis meil tuli. Võib-olla teha seda Twitteri laadsete lühipostitustega.

    SOA Trader tegutseb. Kuna idee ise on rohkem platvorm, siis vajab ta lisaks ka rakendusi, mida siis saaks teenusena kasutada. Esimeseks selliseks on Äriregistri päringu Exceli moodul: http://ariregister.soatrader.ee/

    ReplyDelete
  3. soatrader.com-ist on nüüd laivis järgmise generatsiooni sait. Võrreldes eelmise saidi versiooniga on nüüd rohkem rõhku pandud kasutajate (arendajad ning teenusepakkujad) võrgustamisele.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Misconceptions regarding electric cars

2022 - The year of breakthrough of hybrid and remote work. The massive impact this will bring

How to move to Estonia Guide (for ICT consultants, specialists....but for others also)