Maavarad ei too õnne?

Väga imelik, aga maailmas praktiliselt pole riike mis oleksid maavarade poolest rikkad ja kus inimestel oleks hea elada. Ilmselt on siin seos olemas, rikkus maavarades võimaldab ära elada laisalt või siis võimule tulla diktaatoritel, kes ei pea kartma majanduslikku kollapsit, sest naftat, gaasi ja teemandeid annab ikka müüa.
Selle suunalisi negatiivseid tendentse võib märgata ka meie põlevkiviga. Nüüd kus põlevkiviõlil hakkab korralik rahaline väärtus olema tekib aina enam ettevõtjaid kes eelistavad kõrgtehnoloogiale ja ratsionaliseerimisele ekskavaatorit ja looduse ära kasutamist. Ning neil on õigus, raha on selles valdkonnas rohkem.

Seega olgem õnnelikud, et Eestis ei ole naftat, kivisütt, uraani, kulda ega muud. Sellest tuleks ainult õnnetust. Nüüd on meil võimalus läbi innovaatika, motiveeritud kõrgetasemeliste spetsialistide ja IT head ja huvitavat saavutada. Ja lõppkokkuvõttes on inimesed ka õnnelikumad kui kuskil Chavezi Venetsueelas, Putini Venemaal või Ahmadinejadi Iraanis.

Comments

  1. Kui jätta kõrvale fakt et inimene pole kuskil piisavalt õnnelik, siis vähemalt eluga ollakse keskmiselt rohkem rahul näiteks Austraalias, Kanadas, Norras..

    Samuti ehk ka Araabia Ühendemiraadid võiks eelpoolsete hulka lugeda. Seal potensiaalselt õnnetud inimesed, kes enam tööd ei suuda/taha/jõua teha (kaasa-arvatud pensioni ealised jne) peavad lihtsalt riigist välja emigreeruma. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Misconceptions regarding electric cars

2022 - The year of breakthrough of hybrid and remote work. The massive impact this will bring

How to move to Estonia Guide (for ICT consultants, specialists....but for others also)