iPad-i edu üks põhjuseid...

Paljud nutitelefoni omanikud nendivad peale mõningast telefoni kasutamist, et eneselegi üllatuseks loevad nad tihti e-kirju ja veebi telefonist ja ei lülita arvutit kirjavahetuseks enam käima. Seda isegi hoolimata sellest, et arvutiga on e-kirjadele vastamine ja veebilehitsemine mugavam.

Selle nähtuse üheks peamiseks põhjuseks on Windows arvutite kohutavalt aeglane käivitumine ja teisalt liiga suur energiakulu mis ei võimalda arvutit kogu aeg sees hoida. Ma ei tea kuidas sinul, aga minu arvutiga on Power on nupu sisselülitamise ja sünkroniseeritud Outlooki vahel ikka peaaegu 4-5 minutit. See oli OK ajal kui meil olid lauaarvutid, mis lülitati sisse tööpäeva alguses, siis hakati tegema tööd ja kell 18:00 kui koju mindi oli aeg ka arvuti välja lülitada. See ei ole OK mobiilsel ajastul kui käiakse sülearvutiga koosolekutel, klientide juures ja vahepeal oleks soov oma kirjad üle vaadata ka lõunalauas.

Nii, et "suure ekraaniga nutitelefon" ehk tahvelarvuti on just see, mis sobib tänase kontoriroti töörütmiga. Aeg nupulevajutusest oma e-kirjadeni on mõõdetav sekundites, kasutajaliidesed ei ole koormatud mõttetute funktsioonidega, mida keegi kunagi ei kasuta ja tema kaal võimaldab teda pidevalt kaasas kanda.

Lähitulevikus näeme ühte kahest: Kas tullakse välja klaviatuuriga iPad/Androidtab-ga või tehakse sülearvutile operatsioonisüsteem (Chrome OS?) mis vähendab aja sisselülitamisest e-kirjadeni alla viiele sekundile.

Comments

  1. Märt, kasuta MacBook'i ning mõistad, et bootimise aeg pole enam probleem. Samuti on klaviatuur olemas. MacBook Air pole ka eriti raskem kui iPad. iPad'i ainus ratsionaalne eelis on aku kestvus - kui mingil põhjusel ei saa iga 3-4 tunni tagant rüperaali laadida. Igal muul juhul on töö MacBook'iga kordades efektiivsem kui iPad'iga.

    ReplyDelete
  2. Jah Macbooki käivituskiirus on igati PCst parem. Samuti ei pea teda kord päevas bootima. Aga mulle isiklikult Mac ei meeldi. Harjumuse asi muidugi, aga End, Home ja muud klahvid annavad ergonoomila eelise minu jaoks PCle. Samuti ei pea Windowsi puhul muretsema, et kas mõni soft (digiallkirjastamine näiteks) ka sinu arvuti jaoks olemas on.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Misconceptions regarding electric cars

2022 - The year of breakthrough of hybrid and remote work. The massive impact this will bring

How to move to Estonia Guide (for ICT consultants, specialists....but for others also)